Hidrolik asansörler

Akışkanların mekaniğine yani hareket için gerekli mekanik enerjinin akışkanlar yardımıyla aktarılması tekniğine hidrolik sistem denir.Akışkanlardan mekanik enerji elde edilen asansörlere hidrolik asansör denir. Hidrolik sistemler diğer sistemlere göre çok daha uygun maliyetlidir ve daha az yer kaplar.Hidrolik sistemler genellikle daha az güç ve enerji kullanıldığı için tercih edilmektedir. Güç aktarımının kolay olması nedeniyle hidrolik sistemleri asansörlerde, iş makinalarında, vinçlerde, krikolarda, robotlarda ve hemen hemen tüm çelik sektöründe görebiliyoruz.Hidrolik sistemle donatılmış makineler, rahatlık, titreşimsiz ve kolay kullanım özelliklerine sahiptir. Hidrolik sistemler kullanılarak mekanik hareketler kolaylıkla gerçekleştirilebilir.

Hidrolik asansör gücünü bir pompa yardımıyla sağlar. Basınçlı hidrolik yağın bir pistonu tahrik etmesi prensibine dayanmaktadır. Hidrolik asansörlerin cihazı için EN 81-2 standardı vardır. Asansörler için EN 81-2 standardı, bir hidrolik asansörün güvenli kurulumunu tanımlar.

Hidrolik asansör gücünü bir pompa yardımıyla sağlar. Hidrolik sistemin özü, tahrik elemanı ile yüksek güç üreten elektrik motorudur. Hidrolik kaldırma sistemlerinde en yaygın konfigürasyon, motorun tanktaki hidrolik yağa tamamen daldırılmasıdır. Böylece sistem doğrudan pompa üzerinden başlar. basınçlı hidrolik yağın bir pistonu tahrik etmesi prensibine dayanmaktadır. Hidrolik asansörlerin cihazı için EN 81-2 standardı vardır. Asansörler için EN 81-2 standardı, bir hidrolik asansörün güvenli kurulumunu tanımlar.Hidrolik asansörlerde motorun boyutu asansörün çalışmasını doğrudan etkiler. Seçtiğiniz motora ve sistemin ideal boyutlandırılmasına bağlı olarak ortaya çıkan enerji, kabinin hızını belirler. Hidrolik asansörlerin en dikkat çekici özelliklerinden biri aşağı doğru dikey hareketlerinde enerji kullanmamasıdır.Hidrolik asansörlerin en dikkat çekici özelliklerinden biri aşağı doğru dikey hareketlerinde enerji kullanmamasıdır. Hidrolik asansör sistemlerinde aşağı doğru ortalama hız arttıkça dikey yukarı doğru hız düşer ve ortalama hızın ek bir maliyet olmadan kontrol edilmesini sağlar.Bu tekniği kullanarak, kaldırma hızı (yukarı/aşağı) korunabilir ve kontrol edilebilir ve daha küçük kaldırma motorları kullanılabilir. Böylece doğru motor seçimi ile bir hidrolik asansör yaklaşık %30 enerji tasarrufu sağlayabilir.

Hidrolik asansör çeşitleri

  • Hava Asansörleri: İşcileri veya malzemeleri normalde erişilemeyen yüksekliklere taşımak için kullanılır

    
    
  • Hidrolik Asansörler: Ayarlanabilir hidrolik kaldırma kuvveti ile çalışanların platform üzerinde çalışmasını sağlar

    
    
  • Yolcu asansörleri: Konutlarda, iş yerlerinde ve alışveriş merkezlerinde insanların yukarı ve aşağı haraket etmesini sağlamak için kullanılır

  • Hidrolik araba asansörleri: Ağır vasıtaların bakım, onarım veya yıkama amacıyla kaldırılmasında kullanılır

  • Platform asansörleri: Uçak gemisi, uçak platformu gibi hacimli kargo veya platformları kaldırmak için kullanılır

  • Küçük hidrolik krikolar: Arabanızı kaldırmak için kullandığınız kriko da basit bir hidrolik kriko olarak kabul edilebilir.

  • Döner Vinçler: Bu, otomotiv endüstrisinde sıklıkla kullanılan bir kaldırma aletidir.

  • Palet kaldırıcılar Malzemeleri paletler üzerinde taşımak için kullanılır.

    
    
    
    

Hidrolik asansörler üretim tesislerinde, yüksek binalarda, araba servislerinde, depolarda ve şantiyelerde kullanılmaktadır.

Hidrolik Kaldırma Önerileri:

Asansörler, yük asansörleri, hidrolik krikolar ve sisteme dahil olan tüm taşıtlar yetkili servis tarafından kontrol edilmeli ve bakımları yapılmalıdır.

Hidrolik basınç ideal ve üretici tarafından tavsiye edilen seviyede olmalıdır.

Kontrol paneli, donanım donanımı, dış cıvatalar ve pistonlar periyodik olarak kontrol edilmelidir.

Asansörün bağlantı elemanları kontrol edilmeli, hasarlı veya çatlak parçalar değiştirilmelidir.

Asansörün bulunduğu oda, araç gereçler, bağlantı hortumları, teller temiz tutulmalıdır

.